Obec pokračuje ve zkvalitňování pečovatelských služeb

Zveřejněno: 4. 3. 2022, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 971x
Vozidlo pro pečovatelskou službu (01)

Již více než 13 let poskytuje naše obec pro své občany terénní pečovatelskou službu, jejímž hlavním cílem je maximálně prodloužit pobyt klientů v jejich přirozeném domácím prostředí bez toho, aniž by se museli stěhovat do pobytových sociálních zařízení. Když tato služba v roce 2008 začínala, byla zajišťována pro několik málo osob v budově DPS jednou pečovatelkou v důchodovém věku formou dohody o provedení práce. V současné době se počet klientů pečovatelské služby stabilně pohybuje již okolo 30 a nedávná pandemie koronaviru ukázala, jak důležitá tato služba ve skutečnosti je. Obec se proto v letošním roce rozhodla poskytování pečovatelské služby dále zkvalitnit a za tím účelem jsme realizovali 2 důležitá opatření.

Od února jsme přijali do pracovního poměru další plně kvalifikovanou pečovatelku, která tak bude moci plnohodnotně zastoupit stávající paní pečovatelku v době její nepřítomnosti, např. z důvodu dovolené, nemoci či účasti na povinných školeních. Dále jsme na začátku března pořídili zcela nový užitkový vůz Volkswagen Caddy, který bude sloužit plně pro účely zajišťování nutných pečovatelských úkonů - ať už se jedná o rozvoz obědů, nákupy či dopravu klientů k lékaři a na úřady. Vozidlo bylo financováno prostřednictvím 5letého operativního leasingu s tím, že leasingové splátky budou uplatněny v rámci každoroční státní dotace na poskytování sociálních služeb.

Pokud i vy již nezvládáte péči o vlastní osobu či rodinného příslušníka a potřebujete s určitými úkony každodenního života pomoci, neváhejte se obrátit na obecní úřad. Pečovatelskou službu poskytujeme na celém území naší obce, ale také v okolních obcích Volduchy a Medový Újezd.

Ing. Lukáš Fišer, starosta obce

file icoInformační leták - nový.pdf (214,2 KB)