Stavební práce v Domě s pečovatelskou službou budou pokračovat

Zveřejněno: 4. 2. 2011, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2459x
DPS

V listopadu roku 2009 obdržela obec Holoubkov od Úřadu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad oznámení o přidělení dotace ve výši 10,2 mil. Kč na dostavbu „Zámečku“, dnes Domu s pečovatelskou službou. V rámci projektu budou vybudovány 4 nové půdní byty pro seniory, kompletně rekonstruována střecha objektu a přistavěn osobní výtah do všech podlaží. V následném výběrovém řízení na dodavatele stavby uspěla firma Stavitelství ŠMÍD s.r.o, Plzeň, která na začátku února 2010 započala s realizací stavebních prací. Do konce června byl kompletně upraven krov, položena nová střešní krytina a realizovány sádrokartonové podhledy a předstěny včetně zateplení.

V důsledku nejasností při rozdělování dotací z 5. výzvy ROP Jihozápad a nového přehodnocování všech podaných žádostí s námi nebyla podepsána smlouva o poskytnutí dotace, a proto jsme byli nuceni ke dni 30.6.2010 stavební práce přerušit a vyčkat nového rozhodnutí Výboru regionální rady. V listopadu 2010 jsme obdrželi oznámení, že i po přehodnocení podaných žádostí o dotaci náš projekt znovu uspěl a že dotaci obdržíme. K podpisu smlouvy o poskytnutí dotace došlo dne 31.1.2011. 

Od 3.2.2011 proto budou stavební práce v Domě s pečovatelskou službou pokračovat. Nejprve budou v zimním období dokončovány půdní byty, následně dojde k vybourání zadního schodiště a poté bude k objektu přistavěna výtahová šachta. Termín úplného dokončení této akce je naplánován na srpen 2011, v září by se do nových bytů mohli stěhovat první nájemníci. Po dokončení celé akce obec vypracuje závěrečnou monitorovací zprávu a se žádostí o proplacení přidělené dotace ji pošle na Úřad regionální rady. Převod prostředků na účet obce se proto očekává v listopadu 2011. 

Do června 2010 bylo v rámci tohoto projektu proinvestováno necelých 5 milionů Kč, v letošním roce se ještě počítá s náklady ve výši přes 8 milionů Kč. Po odečtení přidělené dotace tak spoluúčast obce dosáhne necelé 3 miliony Kč. 

Ing. Lukáš Fišer, starosta obce

Banner ROP