Adventní čas v základní a mateřské škole

Zveřejněno: 3. 1. 2011, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1990x

16. 12. 2010 pozvali své rodiče a příbuzné do MŠ naši nejmenší. V každé třídě měli všichni přítomní možnost na besídce shlédnout, čemu se děti naučily. Že se všechny děti snažily, o tom není pochyb. Čtvrteční odpoledne vyvrcholilo „Vánočními dílnami“, kde si každý vyrobil ozdobu dle svého výběru a přání. Kdo se přišel podívat, jistě prožil spolu se svými dětmi hezké odpoledne.

20. 12. – 21. 12. 2010 jsme pořádali „Dny otevřených dveří“ v ZŠ. V pondělí měli všichni rodiče a veřejnost možnost navštívit naši školu při vyučování. Přišlo se podívat nejen 24 dospělých, ale i 7 dětí. V úterý jsme pořádali již tradiční „Vánoční dílny“. V jednotlivých třídách se vyráběly rozmanité výrobky: vánoční závěsy, losy, svícny, řetězy i sobi. Kdo přišel, nelitoval. Naše dílny navštívilo 31 dospělých a 11 dětí.

     22. 12. 2010 jsme věnovali vánočním besídkám a vycházce do lesa za zvířátky. Poslední den před vánočními prázdninami vyvrcholil „Setkáním u vánočního stromu“. Nejprve vystoupily děti z MŠ se svým bohatým programem básniček a koled. Potom přednesli básničky s vánoční tématikou nejmladší žáci ZŠ a všichni společně zazpívali známé vánoční koledy. „Vánoční příběh“, který sehrály děti z našeho dramatického kroužku pod vedením Mgr. J. Šopejstalové, uzavřel vystoupení Základní školy a Mateřské školy Holoubkov. Odměnou pro nás, učitele ZŠ a MŠ Holoubkov, byly rozesmáté tváře přítomných. Poděkování za výborné občerstvení patří děvčatům z naší ŠJ.

Mgr. Dagmar Kořánová, ředitelka školy

Advent 2010 1   Advent 2010 2