Den otevřených dveří 2009

Zveřejněno: 5. 12. 2009, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2068x

Dvacátý listopadový den se v ZŠ a MŠ Holoubkov nesl ve znamení tradičního Dne otevřených dveří, u jehož příležitosti si mohli občané Holoubkova prohlédnout modernizací prošlé vybavení naší mateřinky i základky. S osmou hodinou ranní otevírala své dveře zájemcům Mateřská školka Holoubkov, v níž pozornost příchozích upoutaly výtvarné práce dětí a samozřejmě nově vybavené třídy, kde se malí žáčci pod dohledem učitelek i svých maminek věnovali nejrůznějším činnostem, počínaje výtvarnými pracemi a konče nejrůznějšími hrami, do nichž nás některé děti s nadšením zasvěcovaly.

Ukázky tvůrčí dovednosti žáků spolu s kronikami a fotografiemi dokumentujícími historii školství v naší obci od cca 19. století až po současnost nabízela od ranních hodin návštěvníkům rovněž holoubecká základní škola. Expozice umístěná v učebně vzbuzovala obdiv jak starších, tak i těch mladších, zvláště žáků naší školy, kteří o přestávkách v doprovodu učitelů na tuto zajímavou a zároveň poučnou výstavku po jednotlivých třídách zavítali. V rámci této akce bylo možno v odpoledních hodinách prohlédnout si vybavení školní družiny, umístěné v bývalé budově MNV naproti škole.

Celkový dobrý dojem z celé akce umocnil i fakt, že navzdory dnešní konzumní době se z podvědomí dnešních dětí, mládeže a vůbec budoucí generace takové hodnoty, jako zdvořilost a slušnost, považované bohužel za projev slabošství, hanby a zbabělosti, stejně jako řemeslná zručnost a vztah k přírodním hodnotám, majícím mnohonásobně větší cenu než často zbytečný luxus, ještě docela nevytratily.

Napsal: Daniel Opatrný