Halloweenské nocování 27.-28.10.2009

Zveřejněno: 13. 11. 2009, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2599x

Po velkém úspěchu loňského projektového vyučování Halloween-Samhain-Dušičky byl i letos pro žáky 4. a 5. třídy připraven program u příležitosti oslav tohoto svátku. V letošním školním roce jsme ho pojali trochu jinak a pro děti byla připravena noc plná zábavy, soutěží, napětí a dobrodružství. Sešli jsme se odpoledne před školou s „plnou polní“. Ve třídě, na jejíž strašidelné výzdobě se částečně podílely i děti, jsme se přivítali, seznámili se s tradicemi svátků slavených v tomto období, rozdělili jsme se do soutěžních družstev a zábava mohla začít.

 Hrobařky, Vampíráci a Zombíci vyráběli vlajky a vymýšleli pokřiky pro svá družstva, lovili jablka z lavoru plného vody, dělali řetězy z oblečení, hledali části tajuplného příběhu v setmělé škole pomocí baterky. Po večeři, kterou zhltli v rekordním časeJ, se pustili do vyrábění lampiónků. Tuto aktivitu zaštítila paní učitelka Jana Šnajdrová. Hromadu různých neforemných papírů proměnili žáci pod jejím vedením na pestrobarevné lampiónky ve tvaru dýně.

Následovala psychicky nejnáročnější část programu, stezka odvahy. Žáci se jednotlivě vydávali na trasu v lese dlouhou přibližně dvě stě metrů. Cestu jim osvětlovaly pouze svíčky rozmístěné poměrně daleko od sebe. Trasu doprovázelo také plno strašidel a tajemných zvuků. Na konci stezky čekala podpisová listina a zazvonění na zvoničku. Zkrátka akce, která vyžadovala pevné nervy a spoustu odvahy. Našlo se deset statečných, kteří trasu se ctí absolvovali. Po návratu do školy jsme se zavrtali do spacáků a koukali na strašidelný film Lesní duch.

Budíček byl naplánovaný na 8:00, ale čert nikdy nespí a děti už vůbec ne, tak jsme nakonec vstali už po sedmé hodině. Výborná snídaně, vyhodnocení soutěží, předání pamětních listů a úklid školy naplnily sobotní ráno. Rozloučili jsme se v devět hodin plni dojmů a zážitků a na letošní Halloweenské nocování rozhodně nezapomeneme.

Na závěr bych chtěla poděkovat paní učitelce Janě Šnajdrové a panu Jiřímu Soukupovi, kteří s projektem pomáhali a vydatně přispěli k jeho hladkému průběhu.

Ivana Davidová, tř. učitelka 4. a 5. třídy

Halloweenské nocování 2009 1

 

Halloweenské nocování

V pět hodin jsme přišli do školy a dozvěděli jsme se co a jak. Ve třídě byla tma. Sedli jsme si na zem a paní učitelka nám pověděla, co budeme dělat.  Rozdělili jsme se do družstev a do lavic. My jsme byli Zombíci. Dělali jsme vlajku, hlavu zombíka a u ní bylo asi pět kostí, pět hrobů s našimi jmenovkami i pavučiny tam byly a netopýr v pravém rohu. Zkrátka to bylo děsivé. Potom jsme dělali provaz z oblečení. Dávali jsme tam kalhoty,  ponožky, trička, dokonce i mikiny a stejně jsme byli poslední. Ale to nevadí. V další hře  s baterkami to bylo lepší. Akorát škoda, že jen kapitán mohl mít baterku.

Potom přišla mokrá soutěž, každý dostal jablko a my ho házeli do vody a vytahovali jsme ho ven zubany. Byli jsme opět poslední, za jeden bod. „To je jedno“, říkali jsme si, „přijdou i jiné soutěže“. Potom jsme měli výtvaru s paní učitelkou Janou Šnajdrovou. Dělali jsme dýni z papíru. Všem se nám povedla. Potom jsme poslouchali příběh, který se stal. A nakonec jsme si šli připravit spacáky a pyžama. Za tmy jsme šli do strašidelného lesa, já šla jako třetí a cestou jsem si zpívala: „Já se nebojím…!“. Bylo tam prostěradlo na stromě. Křupaly kořeny, ale lekla jsem se jen paní učitelky. Když jsme všichni došli, tak jsme se vrátili do školy. Tam jsme si vyčistili zuby a koukali na horor, který se jmenoval Lesní duch. Když to skončilo, šla jsem spát. Ráno jsme sbalili spacáky, šli jsme do třídy na snídani a potom jsme dostali diplomy s naší fotkou. Nocování se mi moc líbilo.

Veronika Kantoříková, 5. třída

Halloweenské nocování 2009 2

 

Halloweenské nocování

Na Halloweenské nocování jsme přišli v 17 hodin. Na začátku jsme si udělali vlajky a vymysleli pokřik týmu. Pak jsme hráli různé hry jako třeba vylovování jablka ze škopku, kdo udělá nejdelšího hada z oblečení, hledání znaků potmě s baterkami.Po hrách jsme vyráběli lampióny ve tvaru dýně, mohli jsme je mít buď zelené nebo oranžové. Za tmy jsme šli do lesa na stezku odvahy, kde jsme šli každý sám po svíčkách asi sto metrů. Na konci čekala paní učitelka. Tam jsme se museli podepsat a zazvonit na zvoničku. Ještě než jsme šli spát, pustili jsme si dětský horor Lesní duch. Bylo to o tom, že jedna holka viděla v předmětech, které se odrážejí, obraz zakleté holčičky.

Václav Košvanec, 5. třída

Halloweenské nocování 2009 3

 

Halloweenské nocování

V úterý večer přesně v pět hodin jsme se sešli před školou. Ve vnitř jsme si odložili věci a šli do třídy. Tam nám řekli, co dál.Byli zvoleni kapitáni a losovaly se týmy. Když jsme už seděli, měli jsme si vyrobit vlajku a vymyslet pokřik. Také jsme hráli hry. Začali jsme hrou, při které jsme měli udělat co nejdelší provaz z oblečení, které jsme měli na sobě. Pak jsme lovili jablka z kyblíku do pusy a skoro všichni měli mokré čelo a občas i ofinu. Další hra byla, že jsme šli s baterkou na chodbu a hledali naše znaky. Potom nastalo vyrábění dýní.

Po vyrábění jsme šli do tělocvičny si rozestlat spaní a vydali se do lesa. Tam nás čekala stezka odvahy. Šli jsme podle svíček, od jedné bylo vidět k té druhé. Na stezku šlo deset z patnácti. Po cestě bylo oběšené prostěradlo a paní učitelka s Jirkou se schovali a bafali na nás. Na konci jsme se podepsali a zazvonili na zvon, to bylo znamení, že má jít další. Když jsme se vrátili do školy, tak jsme si udělali hygienu a koukali na horor. Když horor skončil, paní učitelka nám pustila strašidelného Hurvínka. A pak všichni spali. Ráno jsme měli budíček v osm hodin. Nasnídali jsme se a umyli. V devět hodin nás paní učitelka pustila ze školy domů. Nejvíce se mi líbila hra s jablky.

Viktorie Baierová, 4. třída

Halloweenské nocování 2009 4