POZOR !!! Lávka přes přeliv rybníka + oprava silničního mostu

Zveřejněno: 25. 5. 2015, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1904x

AKTUALIZACE 9.6.2015

Upouštění Holoubkovského rybníka

Majitel Holoubkovského rybníka oznamuje, že v následujících dnech bude rybník částečně upuštěn a hladina snížena o 1 - 2 m z důvodu plánovaných úprav břehů. Obec této situace využije a provede úpravu a rozšíření vstupu do rybníka podél betonového sjezdu pod hasičským cvičištěm. Plánovaný termín opětovného napuštění rybníka na původní hladinu je na konci června.

Lávka přes bezpečnostní přeliv Holoubkovského rybníka

V úterý 9.6.2015 úspěšně proběhla kolaudace lávky, tudíž je možné ji oficiálně používat.

V pondělí 25.5.2015 byly dokončeny hlavní montážní práce na novostavbě lávky přes bezpečnostní přeliv Holoubkovského rybníka. Od tohoto dne je možné přes lávku fyzicky přecházet, nicméně oficiální užívání této lávky bude povoleno až po provedení kolaudace! Upozorňuji, že lávka je určena pouze pro pěší, kola a kočárky. Není možné přes lávku přejíždět motorovými vozidly ani motorkami. Za tím účelem byly na obě strany lávky nainstalovány nárazníkové sloupky.

Rekonstrukce silničního mostu za rybníkem

Dne 4.6.2015 byla podepsána smlouva o dílo na realizaci této akce s firmou HABAU CZ, České Budějovice. V pátek 12.6.2015 proběhne oficiální předání staveniště, nicméně stavební práce zatím nezačnou z důvodu řízení o uzavírce komunikace III/2341.

Na základě provedeného výběrového řízení byla dne 16.4.2015 pro realizaci této akce vybrána společnost SDS EXMOST spol. s r.o., Brno. Tato firma však dne 18.5.2015 oznámila Správě a údržbě silnic Plzeňského kraje, že od této zakázky odstupuje a neuzavře smlouvu o dílo. Z toho důvodu byla dne 20.5.2015 vyzvána společnost HABAU CZ s.r.o., České Budějovice, která se ve výběrovém řízení umístila na druhém místě, k uzavření smlouvy o dílo na realizaci této akce. Do dnešního dne (25.5.2015) se zatím firma k této výzvě nevyjádřila. Z tohoto důvodu oznamuji, že zatím není stanoven termín úplné uzavírky komunikace III/2341 ani oficiální objízdná trasa. O termínu budeme včas informovat, předpokládám však, že uzavírka nezačne dříve než v měsíci červenci.

Ing. Lukáš Fišer, starosta