Anketa Strom roku 2014

Zveřejněno: 23. 6. 2014, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2046x
Skomelský dub

AKTUALIZACE 22.10.2014: Skomelský dub se v letošní anketě umístil na krásném druhém místě, když obdržel 8.088 hlasů! Vítězem se stala Opatovická borovice.

Nadace Partnerství pod záštitou Ministerstva životního prostředí pořádá anketu o nejsympatičtější Strom roku 2014. Z 85 došlých návrhů vybrala odborná porota 12 finálových stromů, které nyní soutěží o titul Strom roku, odborné arboristické ošetření a postup do mezinárodního kola ankety.

Mezi 12 finálových stromů postoupil i 310 let starý dub letní, který stojí nedaleko obce Skomelno. Obvod kmene ve výšce 130 cm měří úctyhodných 630 cm. Do soutěže strom přihlásila Obec Skomelno a holoubkovský občan Petr Chrz.

Chcete-li tento strom podpořit, můžete přijít v úředních hodinách na obecní úřad podepsat hlasovací arch. Hlasování je zpoplatněné, jeden hlas stojí 3,- Kč. Tento příspěvek uhradí jako sponzorský dar Obec Holoubkov. Vybrané finanční prostředky budou použity k vytvoření propagačních materiálů o dubu, ke zbudování naučné stezky a výsadbě nových stromů.

Veškeré informace o anketě jsou k dispozici na www.stromroku.cz.