Problémy s vytápěním bytových domů napojených na CZT

Zveřejněno: 29. 10. 2012, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1666x

Vážení nájemníci, v červenci a srpnu letošního roku byla provedena rekonstrukce obecní plynové kotelny, spočívající především ve výměně dvou plynových kotlů za kondenzační, včetně odpojení domů č.p. 289 a 290 od této topné soustavy. K provedení těchto prací musela být poprvé po 15 letech (od roku 1997, kdy se předělávala původní uhelná kotelna na plynovou) kompletně vypuštěna topná voda z topného kanálu. Po jejím zpětném napuštění je v topném systému velké množství vzduchu, který způsobuje problémy při vytápění bytů především v nejvýše položeném bytovém domě č.p. 285-286 a také v č.p. 287-288. Z toho důvodu přistoupil správce bytů INZULA Rokycany po dohodě s obcí a provozovatelem CZT firmou POLYTEZA ve dnech 26. a 29.10.2012 v těchto dvou bytových domech k instalaci automatických odvzdušňovacích ventilů na stoupací rozvody v bytech v horních patrech. Tímto opatřením bylo docíleno, že v současné době veškerý vzduch z topného systému plynule automaticky uniká, aniž by byl nutný zásah nájemníků v těchto horních bytech.

I přes toto opatření se však může stát, že bude topit pouze stoupací vedení, ale radiátor bude buď částečně nebo celý studený. Příčinou tohoto stavu je, že při výstavbě těchto domů na konci 80. let minulého století nebyly na jednotlivé radiátory osazeny odvzdušňovací ventily, takže při špatném spádování radiátoru dochází k jeho zavzdušnění.

Žádáme Vás proto, abyste nyní demontovali termostatické hlavice z ventilů na radiátorech a nechali je sundané minimálně 2 dny, aby se vzduch mohl ze systému snáze dostat. Pokud ani potom nebudou topná tělesa hřát celá, žádáme Vás o nahlášení této závady správci INZULA Rokycany na tel.: 371 722 484. Podle počtu nahlášených závad bude rozhodnuto o dalším postupu.

Velice se Vám omlouvám za způsobené problémy při vytápění Vašich bytů. Se správcem INZULA Rokycany vyvíjíme maximální úsilí k řešení této situace, nicméně při stávajícím technickém řešení topné soustavy neexistuje jiná možnost, než topné rozvody odvzdušnit v jednotlivých domech. Děkuji Vám za trpělivost a spolupráci.

Ing. Lukáš Fišer, starosta