Zápis ze zasedání FV ze dne 9.6.2011

Zveřejněno: 16. 1. 2012, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1747x

Přítomni: pan Zbyněk Tůma, paní Alena Rejzková, paní Anna Vildová, paní Hana Smejkalová, paní MUDr. Václava Gutová

 

Program :

1) Hospodaření obce Holoubkov v roce 2010 – projednání závěrečného účtu

2) Rozpočtový výhled obce Holoubkov do roku 2015

3) Usnesení a závěr

 

1) FV byl předložen Návrh Závěrečného účtu hospodaření obce Holoubkov za rok 2010 vypracovaný starostou obce panem Ing. Lukášem Fišerem, Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Holoubkov v roce 2010 vypracovaná auditorskou společností K KREDIT s.r.o., Výkaz pro hodnocení plnění rozpočtu územních samosprávných celků, regionálních rad a dobrovolných svazků obcí – Fin 2-12 M a Rozbor hospodaření obce Holoubkov v roce 2010.

  

Návrh Závěrečného účtu hospodaření obce Holoubkov za rok 2010

Návrh Závěrečného účtu je zpracován přehledně a zcela dostatečně popisuje hospodaření obce Holoubkov v jednotlivých oblastech včetně nakládání s majetkem obce, hospodářské činnosti obce a hospodaření příspěvkové organizace ZŠ, MŠ a ŠJ.

  

Výkaz pro hodnocení plnění rozpočtu územních samosprávných celků, regionálních rad a dobrovolných svazků obcí – Fin 2-12 M a Rozbor hospodaření obce Holoubkov v roce 2010

Celkové příjmy obce činily Kč 16 958 700,-

Celkové výdaje obce činily Kč 23 252 040,-

Saldo hospodaření bylo ve výši Kč -6 293 340,-. Toto záporné saldo bylo pokryto přebytky minulých let. Jednotlivé položky rozpočtu byly naplněny v souladu s jeho III. změnou schválenou zastupitelstvem obce Holoubkov. Záporné saldo bylo způsobeno plánovanými výdaji na investice, a to především komunikace v Chejlavech (Kč 4,3M), výstavba výtahu a podkrovních bytů v DPS (Kč 4,6 M) a výměna oken v obecních bytech a OÚ (Kč 4,3M). 

Předložené podklady dokazují, že jednotlivé kapitoly a položky rozpočtu se v roce 2010 naplnily v souladu s rozpočtem schváleným OZ, respektive jeho III. změnou a FV k předloženým podkladům nemá připomínky a doporučuje je ke schválení OZ.

 

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Holoubkov v roce 2010 vypracovaná auditorskou společností K KREDIT s.r.o.

Předložená zpráva neobsahuje žádná zjištění auditora, která by svědčila o tom, že vedení obce porušilo rozpočtovou kázeň nebo předepsané účetní výkazy obce nevěrohodně podávají obraz o hospodaření obce.

Pouze v odstavci C. Upozornění na případná rizika auditor upozorňuje na případná budoucí rizika vyplývající:

- z nové vyhlášky č. 420/2009 Sb.

- z toho, že obec účtuje o své činnosti prostřednictvím externí firmy

- z nové vyhlášky č. 270/2010 Sb. týkající se inventarizace majetku obce

FV s doporučením auditora souhlasí.

   

2) FV byl předložen rozpočtový výhled obce Holoubkov na období do roku 2015.

Tento výhled vychází z reálných daňových i nedaňových příjmů, které odpovídají dosahovaným příjmům v minulých letech. Běžné výdaje jsou upraveny pouze o možný vývoj inflace a kapitálové výdaje potažmo investice respektují kladné saldo běžného rozpočtu a budou vynaloženy pouze v případě získání významného podílu investiční dotace, které jsou promítnuty do kapitálových příjmů. Ve výhledu je počítáno s příjmem z prodeje dalších bytových jednotek, které jsou nyní v majetku obce. Tento příjem se bude realizovat pouze v případě, že stávající nájemníci se vysloví pro variantu prodeje a OZ tento záměr schválí.

Celkově je rozpočtový výhled sestaven poměrně konzervativně a nepočítá s žádnou úvěrovou zadlužeností. 

 

3) Usnesení: 

1) FV nemá k Rozboru hospodaření obce za rok 2010 a Výkazu pro hodnocení plnění rozpočtu územních samosprávných celků, regionálních rad a dobrovolných svazků obcí – Fin2-12M připomínky a doporučuje ZO ke schválení. 

2) FV nemá k Návrhu Závěrečného účtu hospodaření obce Holoubkov za rok 2010 připomínky a doporučuje ZO ke schválení.  

3) FV nemá ke Zprávě o výsledku přezkoumání hospodaření obce Holoubkov v roce 2010 vypracovaná auditorskou společností K KREDIT s.r.o. připomínky a doporučuje ZO ke schválení. 

4) FV doporučuje, aby ZO přijalo usnesení, kterým uloží vedení obce Holoubkov do 31.12.2011 v maximální míře realizovat doporučení auditora uvedené v odstavci C. Upozornění na případná rizika, Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření obce Holoubkov v roce 2010 vypracovaná auditorskou společností K KREDIT s.r.o. 

5) FV souhlasí s předloženým rozpočtovým výhledem a doporučuje jej OZ ke schválení.

    

Zapsal Zbyněk Tůma, předseda FV dne 9.6.2011