Zápis ze zasedání FV ze dne 21.9.2011

Zveřejněno: 16. 1. 2012, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1648x

Přítomni: pan Zbyněk Tůma, paní Alena Rejzková, paní Hana Smejkalová, paní MUDr. Václava Gutová, paní Mgr. Hana Křejdlová, místostarostka obce Holoubkov

 

Program :

1) Kontrola vzniku a likvidace odpadu PO a FOP, kteří podnikají na území katastru obce Holoubkov

2) Usnesení a závěr

 

1) Dle závěru z jednání FV ze dne 21.9.2011 byl členům FV předložen jeden seznam podnikatelských subjektů vycházející ze tří předchozích seznamů:

- FOP a PO, které mají v obci Holoubkov sídlo

- FOP a PO, které mají v obci Holoubkov provozovnu

- FOP a PO, které mají s obcí Holoubkov uzavřenu smlouvu o likvidaci odpadu

Tento seznam již neobsahoval duplicity předchozích seznamů.

Seznam členové FV společně s místostarostkou paní Křejdlovou zkontrolovali a vyloučili z něho zaniklé podnikatelské subjekty, subjekty, které v obci Holoubkov nevyvíjí žádnou činnost, subjekty, které mají s obcí uzavřenu smlouvu o likvidaci odpadu nebo tuto smlouvu mají uzavřenu přímo s odbornou firmou zabývající se likvidací odpadu a subjekty, které dle charakteru činnosti neprodukují žádný významný objem odpadu. 

Dále se členové FV dohodli s paní místostarostkou, že všem subjektům z takto vytvořeného seznamu do konce 10/2011 zašle výzvu, aby podnikatelé doložili, jak svůj odpad likvidují v souladu se zákonem.

   

2) Usnesení: 

1) Podnikatelským subjektům z finálního seznamu paní místostarostka Křejdlová v 10/2011 zašle písemnou výzvu na doložení zákonné likvidace odpadu z jejich činnosti.

2) Nejpozději v 1/2012 vyhodnotit odpovědi na výše uvedenou výzvu, případně provést místní šetření a přijmout závěry a doporučení.

   

Zapsal Zbyněk Tůma, předseda FV dne 21.9.2011