Strategický plán rozvoje obce v letech 2011 - 2015

Zveřejněno: 24. 3. 2011, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2196x

Zastupitelstvo obce schválilo na svém jednání dne 21.3.2011 investiční akce, které zařadilo do strategického plánu rozvoje obce v následujících letech. Tento dokument slouží jako podklad pro žádosti o dotace z různých zdrojů.

  1. Vestavba půdních bytů včetně rekonstrukce střechy a přístavba osobního výtahu v budově stávajícího Domu s pečovatelskou službou. Hodnota cca 13 mil. Kč.
  2. Výstavba chodníku na hrázi Holoubkovského rybníka včetně rekonstrukce veřejného osvětlení. Hodnota cca 2,3 mil. Kč.
  3. Dostavba a rekonstrukce bezbariérových chodníků v rámci Bezbariérové trasy obce kolem silnice II/605. Hodnota cca 15 mil. Kč.
  4. Realizace bezbariérových vstupů do veřejných budov v rámci Bezbariérové trasy obce (obecní úřad, zdravotní středisko, základní škola, mateřská škola). Hodnota cca 1,5 mil. Kč.
  5. Výstavba komunikace a dostavba obytné zóny v novém stavebním obvodu „Chejlavy“. Výstavba komunikace – cca 9 mil. Kč, vybudování inženýrských sítí – cca 10 mil. Kč.
  6. Řešení problematiky nevyhovující kanalizace ve stávajícím stavebním obvodu „Chejlavy“. Hodnota cca 10 mil. Kč.
  7. Využití pozemků v části obce „Na Rudě“ pro účely bydlení, zasíťování pozemků a následná výstavba. Hodnota cca 30 mil. Kč.
  8. Revitalizace veřejných prostranství v části obce „Staré sídliště“ a „Ke Kabelu“ (rekonstrukce komunikace, zřízení parkovacích stání, veřejné osvětlení). Hodnota cca 10 mil. Kč
  9. Výstavba víceúčelového hřiště v prostoru pod Sokolovnou pro využití volného času mládeže a občanů obce. Hodnota cca 5 mil. Kč.
  10. Tvorba nového územního plánu obce v souladu s platnou legislativou. Hodnota cca 1 mil. Kč.
  11. Komplexní rekonstrukce a zateplení budovy školy včetně řešení způsobu vytápění objektu a nákup vybavení ke zkvalitnění výuky. Hodnota cca 8 mil. Kč.
  12. Zřízení obecní klubovny v rekonstruovaných prostorách bývalé hasičské klubovny pro efektivní využití volného času dětí a mládeže a zlepšení komunitního života v obci. Hodnota cca 1 mil. Kč.
  13. Zlepšení stavu hasičské techniky, generální opravy cisterny CAS. Hodnota cca 2 mil. Kč.
  14. Oprava budovy zdravotního střediska včetně zřízení služebního bytu. Hodnota cca 2 mil. Kč.
  15. Rekonstrukce obecní plynové kotelny včetně topných kanálů jako centrálního zdroje vytápění pro bytové domy „Na novém sídlišti“. Hodnota cca. 5 mil. Kč.