Obec Holoubkov získala dotaci ve výši 10,2 mil. Kč !!!

Zveřejněno: 10. 11. 2009, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2569x
DPS

Obrovského úspěchu dosáhla naše obec v oblasti získávání dotací z evropských fondů. V rámci 5. výzvy Regionálního operačního programu Jihozápad jsme uspěli s naším projektem dostavby Domu s pečovatelskou službou a získali na něj dotaci ve výši 10,2 mil. Kč. Naše finanční spoluúčast bude činit 833 tis. Kč. V následujících 10 měsících tak dojde k rozšíření budovy DPS o další 4 plně bezbariérové byty na celkových 17, k budově bude přistavěn osobní výtah a dojde k celkové výměně původní střešní krytiny.

Obec Holoubkov získala budovu bývalého státního archivu do svého majetku bezúplatným převodem od Ministerstva financí ČR v roce 1998. Tehdejší zastupitelstvo rozhodlo, že objekt využije k přestavbě na dům s pečovatelskou službou, který byl zkolaudován a uveden do užívání v roce 2002. Od té doby je kapacita DPS plně využita a v pořadníku evidujeme další zájemce o pobyt v tomto zařízení. 

V roce 2008 jsem zastupitelstvu obce poprvé navrhl zrealizovat dostavbu DPS o 4 nové byty ve stávajících půdních prostorech a přístavbu výtahu, který by vedl ze suterénu až k novým půdním bytům. Ve spolupráci s původním projektantem přestavby DPS p. Petrem Černým z Rokycan jsme připravili projekt pro stavební povolení, dále bylo nutné na Krajském úřadě Plzeňského kraje zaregistrovat terénní pečovatelskou službu podle zákona o sociálních službách a nakonec jsme podali žádost do 3. výzvy ROP Jihozápad. V této výzvě jsme neuspěli, proto jsme letos žádost podali znovu a celá téměř dvouletá snaha byla nyní korunována tímto vynikajícím úspěchem. Z hlediska výše dotace se jedná o nejvyšší získanou dotaci pro naši obec za posledních několik let. 

V současné době budou s Úřadem Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad probíhat jednání ohledně podepsání smlouvy o dotaci a zároveň bude vypsáno výběrové řízení na realizaci výstavby. Samotná stavba by měla začít v únoru příštího roku a dokončena by měla být po letních prázdninách. Následovat bude kolaudace, závěrečné vyúčtování a žádost o platbu a do konce roku bychom měli mít peníze z dotace na účtu. 

Ing. Lukáš Fišer, místostarosta

Banner ROP