Holoubkovští hasiči mají zcela nový dopravní automobil

Zveřejněno: 3. 12. 2020, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1394x
DA Ford (1)

Předčasný vánoční dárek v podobě nového dopravního automobilu obdrželi v úterý 24.11.2020 členové výjezdové jednotky Sboru dobrovolných hasičů obce. Jedná se o vozidlo Ford Transit Kombi s pohonem na všechna 4 kola určený pro přepravu až 9 osob, který je vybaven veškerým potřebným hasičským příslušenstvím (světelná a zvuková signalizace, radiostanice, střešní nosič, tažné zařízení, zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorových baterií, klimatizace). V zadní části vozidla je k dispozici velký zavazadlový prostor pro uložení potřebného zásahového vybavení. Vozidlo bylo dodáno v předepsané hasičské červené barvě RAL 3020 s bílým vodorovným pruhem, nápisem "HASIČI" a označením našeho sboru dobrovolných hasičů. Velkou výhodou rovněž je, že celková hmotnost vozidla nepřesahuje 3,5 t, tudíž k jeho řízení postačuje běžný řidičský průkaz skupiny "B".

Automobil dodala brněnská společnost TECHSPORT s.r.o., která zvítězila v rámci jarního výběrového řízení, v ceně 1.118.887,- Kč, z čehož 450 tis. Kč činila dotace od Ministerstva vnitra a 300 tis. Kč poskytl Plzeňský kraj.

Nový dopravní automobil se tak na dlouhá léta stane nedílnou součástí flotily výjezdové jednotky našich hasičů, kterou v současné době tvoří ještě cisternová automobilová stříkačka TATRA 815 s nádrží na vodu o úctyhodném objemu 9 m3, dopravní automobil Volkswagen Transporter a zásahové vozidlo Opel Campo.

Ing. Lukáš Fišer, starosta obce