Zpráva o činnosti stavebního výboru za rok 2011

Zveřejněno: 2. 11. 2011, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1938x

Stavební výbor začal pracovat po první schůzce 14. února ve složení. Předseda Bezstarosti Václav a členové pan Vondrášek, Kuba, Ing. Suchý a paní Palečková. Veškeré informace předseda stavebního výboru předával členům komise e-mailem. Jednotlivé zápisy z porad a informace o záležitostech stavební povahy jsou dávány do šanonu na OÚ. Stavební výbor se sešel na pracovní poradě 14.2., 13.6., 29.6., 27.7., 21.9. a 26.10.2011. Bohužel účast není na pracovních poradách 100% a největší problém je, když se sejdu pouze s jedním členem komise a nelze tak dát starostovi stanovisko odsouhlasené stavebním výborem okamžitě. Díky e-mailům získám stanoviska členů a starosta dostává informace k dané problematice v požadovaném termínu. V dnešní době při zaměstnání jednotlivých členů to není jednoduché. Vím to sám podle sebe. Snažil jsem se být a připomínkovat každý kontrolní den na jednotlivých stavbách. Mohu však konstatovat, že stavební výbor pracuje a dává podklady starostovi obce jak je třeba. Pro rok 2012 budou stanoveny termíny schůzek v návaznosti na pracovní a veřejné schůze zastupitelstva nejlépe v měsíci lednu pro rok 2012.

V minulém volebním období nebylo řešeno mnoho záležitostí, na které jsem upozorňoval jak já osobně, tak občané. Záležitost studny pod starou poštou se nedokázala opravit za celé toto období. Je štěstí, že se zde nestal žádný úraz. K dnešnímu dni je vše v pořádku a úkol byl splněn. Poděkování zde patří místní firmě p. Jirsy, která nejen opravila poklop studny, ale udělala terénní úpravy dle usnesení zastupitelstva. V roce 2011 bylo postupně dořešeno více záležitostí stavebního charakteru. Největší akcí byla dostavba obecního domu-zámeček a chodníku po nové hrázi. Následná kolaudace a předání díla také proběhlo a vše je až na několik připomínek v pořádku. Největší problém je stále s pozemkem 99/1, na který upozorňuje celá stavební komise a je třeba dohlédnout při revitalizaci rybníka na uvedení pozemku do původního stavu. V chatové oblasti došlo k odvodnění dešťové vody z veřejné komunikace. Dále se z důvodu počasí budou postupně i v návaznosti na finance řešit budovy v majetku obce. Rekonstrukce rampy u domu služeb a částečná oprava střechy na MŠ bude provedena ještě v letošním roce. V příštím roce je třeba realizovat celou rekonstrukci střechy na budově MŠ tak, aby již nebyla dále budova poškozována neodborně provedenou prací z r. 1999. Na začátku volebního období byla řešena záležitost přerostlých stromů v sídlišti a postupně řešeny připomínky našich občanů. Stavební komise doporučila rozšíření parkovacích míst v obci. Akci ČEZ propojení VN mezi transformátory staré a nové sídliště určitě každý občan zaznamenal výkopovými pracemi. V říjnu byla zahájena příprava budování hřiště pod Sokolovnou. Je toho strašně moc, co se udělalo a taky neudělalo v r. 2011. Záleží nejen na financích obce, ale taky na řízení obce. Nově nastavená pravidla jsou ku prospěchu. Bohužel byrokracie je dnes neuvěřitelná. Papírování je na měsíce a vlastní stavební práce pak např. pro porovnání na dny. Stavební výbor konstatuje výrazné zlepšení a výbornou komunikaci s novým starostou.

Na poslední pracovní poradě jsem seznámil členy s postupným jednáním ve věci opravy státní komunikace po investiční akci voda -plyn z roku 1996. Starostou bylo zjištěno, že se obec v minulosti zavázala opravit komunikaci, která nebyla řádně opravena, a celou dobu jsme žili v mylných informacích. Nynější stav je katastrofální. Stavební výbor doporučuje starostovi zahájit jednání ohledně neřešené dlouholeté situace na této komunikaci.

Dále byla rozdělena odměna členům stavební komise za odvedenou práci v r. 2011. Všem bych rád poděkoval za práci. Nejaktivnějším členem stavebního výboru byl v roce 2011 pan Kuba.

Zápis sepsal Bezstarosti Václav