Zhodnocení šipkového týmu Darts Club Holoubkov za rok 2008/2009

Zveřejněno: 22. 10. 2009, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1999x

Sezona 2008/2009 pro nás byla v některých případech pod očekávání a v dalších případech milým překvapením.

V play-off středočesko-berounské ligy působily dva naše týmy. Náš b-tým měl skvěle nakročeno do finále ale po prvním nezdařeným zápase s týmem Šipkaři Litohlavy bylo velmi těžké srovnat v druhém utkání sérii a rozdílem jednoho prohraného zápasu jsme mohli bojovat už jen o 3. místo. A-tým který o postup do finále hrál s papírově silnějším týmem Qýčepu Příbram prohrál dle očekávání. O třetí místo se tedy setkali naše domácí družstva. Tímto bych chtěl pronést gratulaci pro oba dva Holoubkovské týmy za krásné 3. a 4. místo v středočesko-berounské divizi.

Dále náš B-tým se dostal na MČR družstev které se konalo čtvrtým měsícem roku 2009 v Kulturním domě v Hradci Králové. Zde bylo kvalifikováno 64 nejlepších družstev české republiky. Obsadili jsme po tvrdých bojích 33. příčku při naší premiéře na takovémto turnaji.

Dalším a posledním překvapením byla reprezentace našeho nejmladšího člena Václava Přibyla na Mistrovství Evropy a zároveň Mistrovství Světa v chorvatském Zadaru. Malý Václav který byl čistě dotován rodiči, jelikož žáci v ČR nedostávají žádné dotace na takovéto turnaje,  předvedl skvělý výkon a myslím že velice potěšil své rodiče umístěním na 1. příčce Evropského šampionátu. Skvělá reprezentace ČR a malá obec Holoubkov má mistra Evropy v elektronických šipkách do 15ti let. Dva dny před ME se konalo i Mistrovství světa v  turnaji se objevili zástupci většiny kontinentů. Náš malý borec suverénně procházel turnajem a dokázal ho zastavit ruský reprezentant, který se stal po těsných soubojích Mistrem světa. Tudíž Holoubkov nemá pouze Mistra Evropy ale i Vícemistra Světa - 14ti letého Václava Přibyla.

Tuto sezónu bych chtěl shrnout zprva menším zklamáním a za druhé obrovským překvapením za které se zasloužil „Vendy“.

Sezonu 2009/2010 nastupujeme do Západočeské šipkové soutěže.Prvním ročníkem startujeme v nejnižší 3. lize kde jsme již po dvou odehraných zápasech favority. Jen tak dále, míříme k postupu do vyšší divize.

Závěrem bych chtěl poděkovat obci Holoubkov za dotace pro náš tým, Pavlu Janovskému který vřele vyhoví s otevírací dobou abychom mohli odehrát naše ligové zápasy. Rodičům malého Václava. A závěrem všem kteří reprezentují šipkový tým Holoubkova.

Fürst Václav ml.