Velikonoce - 3. třída

Zveřejněno: 30. 3. 2008, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 3405x

Velikonoce

Po projektu Naše obec jsme se pustili do druhého s názvem Velikonoce. Paní učitelka přinesla bonbóny a my jsme losovali podle jejich barev týmy. Každý tým dostal čtyři úkoly. Dva byly společné. Měli jsme zjistit nějakou zajímavost o Velikonocích a udělat jakýkoliv výrobek. Dva úkoly měl každý tým jiné. Někdo psal o tom, jak se říkalo nedělím před Velikonocemi, jiní zase hledali, co je Škaredá středa nebo Velký pátek a nebo jaké jsou symboly Velikonoc. Paní učitelka nám půjčila knihu, ve které jsme si mohli o všem přečíst. Někteří z nás hledali zajímavosti i doma na internetu. Úkoly jsme doplnily básničkami a velikonočními obrázky. Z domova jsme přinesli upečené beránky, jidáše a mazanec. Při hodině jsme o projektu vyprávěli a seznámili s ním i ostatní týmy. Všichni se pořádně při vypracovávání zapotili, ale všem se to moc líbilo.

Veronika Kantoříková

 

Velikonoční projekt

Na velikonočním projektu jsme byli rozděleni do skupin. Naše skupina měla za úkol sehnat zajímavost a symbol Velikonoc, vysvětlit Škaredou středu, Zelený pátek Naše skupina měla tyto členy: Lukáš, Martin, Marek a Jakub. Každý z nás měl nějaký úkol a výrobek. Marek přinesl za výrobek vyfouknutá vejce namalovaná temperami, Jakub dohlížel na správný chod skupiny. Martin bohužel onemocněl, tak si tu legraci s námi nemohl užít. Já jsem jako výrobek donesl papírový zvonek, na kterém bylo namalované kuře a rozkřáplé vajíčko a velikonoční bochánek, se kterým jsem mamce pomáhal. Společně jsme potom na čtvrtku lepili zajímavosti Velikonoc a velikonoční obrázky. Tento projekt se mi líbil, protože byla s kamarády legrace a moc jsem si to užil.

Lukáš Celina

 

Projekt Velikonoce

Nejdříve nás paní učitelka rozdělila do čtyř týmů, ve kterých jsme pracovali na projektu zvaný VELIKONOCE. V každém týmu byl zvolen koordinátor. V našem týmu koordinátorem byla Lenka Váňová. Zbývající členové týmu byli: Janis, Kája a já. Každý člen našeho týmu přinesl potřebný materiál k projektu VELIKONOC. Lenka přinesla obrázky, které připomínají velikonoce. Janis byl nemocný, takže náš tým pracoval převážně ve třech. Já jsem stáhl z internetu povídání o tom, co vlastně Velikonoce jsou. A pak začalo samotné zpracovávání projektu. Na čtvrtky jsme lepili materiály, které jsme shromáždili. Lenka nakreslila obrázek Zajíčka. Já a Kája jsme ho vybarvili. Když byl projekt hotov, paní učitelka vylosovala prvního, který představil svůj projekt a tím byl Lukáš Celina. Náš tým byl v pořadí jako druhý. Nám se práce v týmu líbila a už se těšíme na další projekt.

Jiří Němec