Knihy z místní knihovny je možné si nově rezervovat on-line

Zveřejněno: 20. 12. 2021, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 1058x
Koha

Od roku 2022 dochází k velké změně při vyhledávání a půjčování knih z místní knihovny. Naše knihovna totiž využila možnost připojit se k regionálnímu knihovnímu systému Koha provozovaného Městskou knihovnou Rokycany, v němž jsou evidovány všechny knihy dostupné v naší knihovně. Každý si tak může celý knihovní fond naší knihovny prohlédnout on-line na těchto stránkách:

https://holoubkov.katalog.rokyknih.cz/ 

Knihy lze vyhledávat podle různých kritérií (žánr, autor, jazyk, období, ...), je zde rovněž uvedena informace o aktuální dostupnosti konkrétní knihy. Knihu si tak lze dopředu z pohodlí domova najít, čímž odpadne nutnost fyzického vyhledávání knih v regálech přímo v knihovně.

Čtenáři registrovaní v knihovně mohou od paní knihovnice získat přihlašovací údaje, na jejichž základě si mohou vybranou knihu také rezervovat a při návštěvě knihovny ji budou mít již připravenou k vyzvednutí. V případě opětovného zhoršení pandemické situace či v případě, že čtenář není schopný vzhledem ke svému zdravotnímu stavu do knihovny dojít, může paní knihovnici požádat o donášku knihy až domů.

Věříme, že tato služba zpříjemní využívání služeb naší knihovny a případně přiláká nové čtenáře.

Ing. Lukáš Fišer, starosta obce