Informace o ordinaci zubního lékaře

Zveřejněno: 15. 10. 2019, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2399x

V souvislosti s úmrtím zubního lékaře MUDr. Gabriela byla ukončena činnost zubní ordinace v obci. Ačkoliv se jak obec, tak i jiné subjekty snaží najít nového zubního lékaře, nelze v žádném případě očekávat, že by zubní ordinace v obci byla opětovně otevřena v krátké době. Pacienti si proto v současné době musejí najít nového zubního lékaře, a to buď sami anebo se obrátit na svoji zdravotní pojišťovnu, u které jsou registrováni.

V pátek 11.10.2019 byla v souladu s § 57 odst. 3 písm. b) zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách, v platném znění, z ordinace zubního lékaře odvezena veškerá zdravotnická dokumentace na Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor zdravotnictví. Zdravotnická dokumentace může být vydána výhradně novému zubnímu lékaři, u kterého se pacienti registrují. Žádost o vydání zdravotnické dokumentace může podat buď pacient (viz formulář níže), nebo nový zubní lékař (se souhlasem pacienta). Žádosti se podávají písemně na Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor zdravotnictví.

V případě jakýchkoliv dotazů ohledně zdravotnické dokumentace se můžete obrátit na Mgr. Magdalenu Maříkovou, tel.: 377 195 477, e-mail: magdalena+dot+marikova(AT)plzensky-kraj+dot+cz.

  file icoOznámení KÚPK - zdravotnická dokumentace zubní ordinace.pdf (429,4 KB)

  file icoŽádost o předání zdravotnické dokumentace.pdf (214,2 KB)

Ing. Lukáš Fišer, starosta