Týden otevřených dveří 2008

Zveřejněno: 2. 4. 2008, zapsal: Lukáš Fišer, přečteno: 2420x

Ve dnech 17. 3. – 19. 3. 2008 probíhal v naší škole Týden otevřených dveří. Rodiče, prarodiče a všichni zájemci se mohli přijít podívat do školy vždy od 7,55 hodin do 11,35 hodin. Mohli se podívat do vyučovacích hodin v jednotlivých třídách.

Na modré pondělí jsme se oblékli do modrého oblečení, na žluté úterý do žlutého. V úterý přijel do naší školy pan redaktor z Rokycanského deníku. Vyfotografoval do novin žáky 2. třídy. 2., 3., 4. a 5. třída plnila jednotlivé úkoly Velikonočních projektů. Dozvěděli jsme se plno zajímavostí. Velikonoční projekt nás bavil. V úterý si zástupci jednotlivých tříd vylosovali barvu oblečení, do které se poslední den obléknou: prvňáci si vylosovali červenou, druháci žlutou, třeťáci zelenou, čtvrťáci bílou a páťáci modrou barvu.

Ve školní družině jsme v úterý pekli jidáše, aby bylo na Škaredou středu něco k zakousnutí k dobrému čaji. Ve středu jsme měli Velikonoční dílny. V každé třídě se dělalo něco, co patří k Velikonocům. V 1. třídě jsme vyráběli kohouta a vajíčko, ve 2. třídě jsme dělali maňáska z vyfouklého vajíčka, ve 3. třídě se pletla pomlázka, ve 4. třídě jsme malovali sádrová vajíčka, vyráběli kytičku z krepového papíru a domů jsme si odnesli malovaný šál, v 5. třídě jsme z vlny vyráběli kuřátko.

Nakonec se každý vrátil do své třídy. Popřáli jsme si hezké Velikonoce a všechny výrobky jsme si odnesli domů. V sobotu byly v Muzeu v Rokycanech vyhlášeny výsledky výtvarné soutěže „Kraslice 2008“. Z naší školy se na 2. místě umístila Barča Tůmová /2. třída/ a Lucka Krtová /4. třída/.

Žákyně 4. třídy Martina, Hana, Terezka a Lucka